כל מטבח, יפה ככל שיהיה, חייב להתאים באופן מושלם לצרכים של הדיירים ולסגנון העבודה שלהם במטבח. יש שאוהבים לבשל יחד עם הילדים, אחרים נהנים להפגין ביצועים מול האורחים, ויש שמבקשים מטבח מינימליסטי מכיוון שכמעט שלא נוהגים לבשל.
אף על פי שאצל חלק מהאנשים המטבח הוא בין החללים הפעילים בבית, ואצל אחרים קצת פחות, הוא עדיין אזור שמסמל אירוח והסעדה, ולכן הוא צריך להיות אסתטי, מזמין ונעים. במאמר שלפניכם 7 טיפים שיעזרו לכם לעצב מטבח חלומי שמתאים בדיוק בשבילכם.
פונקציונליות
כשמעצבים מטבחים חייבים לקחת בחשבון את כל הפעולות שעתידות להתבצע במטבח ולחשוב פונקציונלית. כל מי שעובד במטבח אוהב שהפעולות מתבצעות אוטומטית, כשיודעים לאן להושיט את היד כדי לקחת את התבלין החסר ואיזה ארון לפתוח כשצריכים להוציא בזריזות את המסננת.
ככל שעיצוב המטבח יתחשב בכל היישומים שנדרשים עבור בעליו כך הוא יהיה נוח ונעים יותר עבורו, יקל עליו את מלאכת הבישול ויהפוך אותה למהנה ובטוחה יותר.
פרט לכך, חשיבה פונקציונלית מאפשרת למצוא לכל פריט, כלי, אביזר ומוצר מזון את המקום המתאים לו, כך שאם יש ילדים קטנים בבית הם לא יגיעו אל הסכינים והכלים השבירים, אך יצליחו להכין לעצמם קערת קורנפלקס בשבת בבוקר מבלי להפריע להורים לנמנם עוד שעה קלה ביום המנוחה.
חשיבה פרקטית חיונית ביותר בעיצוב מטבחים, מכיוון שהיא תדאג לפרטים הקטנים- שהכוסות והקפה יוצבו קרוב לקומקום, שהפח יהיה בסמוך לכיור וכדו’.
בחירת צבעים למטבח מעוצב
כמו בכל חלל אחר בבית, גם במטבח חשוב לבחור את הצבעים המתאימים ולקחת בחשבון את כמות התאורה הטבעית שחודרת לחלל.
בחירה בצבע רהיטים בהיר לדוגמה בחלל שפונה דרומה עלול ליצור מראה בוהק מידי, ואילו בחירה בארונות מטבח כהים במטבח קטן שפונה צפונה עלול לגרום לחלל להיראות קטן יותר ולהיסגר.
מכיוון שמרבית המטבחים היום מתחברים עם חללים נוספים בבית (פינת האוכל והסלון בדרך כלל), חשוב לעצב אותם בגוונים וטקסטורות שמתבססים על אלמנטים זהים או כאלו שמתקשרים זה עם זה.
בחירת גימורים
עם בחירת הצבעים חשוב לקחת בחשבון גם את הטקסטורות והגימורים של ארונות המטבח שיוצרים בחלל תחושות, אווירה ואקלים. גימור מבריק או מט, פנלים לארונות המטבח וכדו’ צריכים להיבחר בהתאם לסגנון העיצוב של הבית, אך גם להתאים לסביבת העבודה המאפיינת את המטבח הביתי.
ניצול מיטבי של החלל
ככל שתנצלו את החלל בצורה טובה יותר, כך תרוויחו יותר שטח פנים, שטחי עבודה ושטחי אחסון. כשמדובר במטבחים זה קריטי.
ניצול מיטבי של חלל המטבח כולל יצירת מקומות איחסון מרובים. ניתן לעשות זאת על ידי בניית ארונות תחת האי שהעמדתם במרכז המטבח, בבניית ארונות גבוהים שמגיעים עד לתקרת המטבח (שגם יחסכו מכם את ניקוי האבק) וניצול כל גומחה קטנה.
כדאי לשים לב שהכיריים לא גוזלים שטחי עבודה, שנקודות החשמל נמצאות במקומות נוחים לחיבור מכשירים שונים וכדו’.
בחירת משטחי עבודה
מכיוון שהמטבח נחשב לסביבת עבודה לוהטת וכזו שנעשה בה שימוש בהרבה מאוד פרודוקטים וחומרים שונים, צריך לבחור במשטחי עבודה שעמידים בטמפרטורות גבוהות ומבטיחים רמת היגיינה גבוהה, כאלו שלא סופגים כתמים, שלא צוברים בקטריות ושלא ניזוקים מחיתוכים.
מומלץ לבחור במשטחי עבודה שמותקנים כיחידה אחת, כך שלא נראים סימני חיבור, שגם נחשבים לפחות אסתטיים וגם נוטים לצבור לאורך הזמן לכלוך.
עיצוב תאורה
במטבחים נחוץ שילוב נכון של תאורה פונקציונלית ותאורת אווירה. חשוב לשים לב שהתאורה ממוקמת בצורה נכונה, כך שהיא לא מטילה צל על משטחי עבודה, שהיא מעניקה מספיק תאורה לעבודה קלה, שהיא אינה מסנוורת ושהיא מאפשרת גם ליצור אווירה אינטימית ונעימה בשעת הארוחה או בשעה שהמטבח אינו עובד.
התאמת המטבח לאישיות שלכם
על ידי שילוב של אלמנטים עיצוביים שונים ניתן להכניס מעט מאופי הדיירים לחלל המטבח. טפט ייחודי, גופי תאורה ואפילו תלייה של אלמנט דקורטיבי יכולים לעשות את העבודה נפלא.
לסיכום,
עיצוב מטבח הוא אתגר לא קטן, אך הוא בין האתגרים שהכי כיף להתמודד איתם בעיצוב פנים.
על ידי בחירה נכונה של חומרים, גוונים ואלמנטים דקורטיביים, חשיבה פונקציונלית וניצול מיטבי של החלל מובטח לכם מטבח שכיף לבשל בו, טעים לאכול בו ופשוט נעים לבלות בו.